Als jij Mentaal AAN staat dan...
Mentale fitheid is de fitheid van je brein en heeft alles te maken met hoe jij je voelt, welke gedachten jij hebt en welk verhaal jij aan jezelf vertelt.
Fit met Werk
Ontdek of je taken jouw energie geven of dat ze juist energie kosten. En welke invloed heb jij op de uitvoering van je taken.
Wees je bewust van de omgeving & ondersteuning die jij nodig bent om jouw werk goed uit te kunnen voeren, veilig jezelf te zijn en tot bloei te komen.
Beoordeel de invloed van je arbeidsvoorwaarden op je voldoening, motivatie en werkgeluk.
Krijg inzicht in de kwaliteit van de relaties en sfeer die jij op het werk ervaart en welke impact dat heeft op jouw Mentale Fitheid.
Ontdek of de manier van werken en hoe dit georganiseerd past bij jouw persoonlijke normen en waarden.
Fit voor Werk
Ontdek of jij veerkrachtig genoeg bent om om te gaan met tegenslagen. Kom te weten of er nog aandachtspunten zijn voor jouw Energiemanagement.
Ga na of jij voldoende tijd neemt voor herstelmomenten. Doorbreek negatieve patronen en gedachten. Erken en waardeer jezelf vanuit een Groeimindset.
Fit met jezelf
Weet hoe jij Nu en in de Toekomst inzetbaar kan zijn en blijven. Onderzoek wat wat voor jou passend en duurzaam is. En welke energie- en hulpbronnen je kunnen ondersteunen.
Weet in hoeverre jij doet wat past bij jouw talenten, jouw drijfveren, jouw intrinsieke motivatie in combinatie met jouw vaardigheden en ambities, zodat jij in flow bent. Dat het stroomt en moeiteloos gaat.
Persoonlijk Mentaal Fit Stappenplan
Hier kun jij een voorbeeld rapportage downloaden, zodat jij ziet hoe deze wordt opgebouwd. Je ontvangt deze persoonlijk in jouw emailbox.
maatschappelijk werkster
Wow, zo raak. Ik weet nu hoe ik herstelmomenten voor mezelf kan inplannen. Eigenlijk veel leuker en makkelijker dan gedacht. Alles gaat om ruimte innemen voor jezelf en genieten van kleine dingen. Maaike weet je zo te wijzen op dat jij het waard bent om Aandacht aan jezelf te besteden. Hier kan geen therapie tegen op. Zo mooi en waardevol haar visie. Ik gun iedere dienstverlenende vrouw om de Mentale Fitstop aan te gaan.
Lianne,
directrice basisschool
zelfstandig onderneemster met eigen praktijk
De Mentale Fitstop is opgedeeld in 3 delen
Wat jij dus allemaal krijgt is het volgende:
Tijd om Zelfregie te nemen over jouw (werk) energie
Krijg een tool in handen die jou blijvende inzichten geeft
Na bestelling krijg jij direct een mailtje om in te loggen in de Aandacht Academie waar de Masterclass voor jou klaar staat.
De rapportage is zeer vriendelijk doch motiverend geschreven. Geen stoplicht maar vanuit aandachtspunten. Vriendelijk. Door Masterclass met video's en verdiepende opdrachten
voel je je gehoord en gezien en dat geeft naast het Zelfinzicht ook Zelfvertrouwen. Je voelt je gesteund en krijgt zin om aan de slag te gaan met de oefeningen, zodat je een haalbaar persoonlijk plan hebt. Deze tool is ook zeker bruikbaar tijdens een re-integratie of loopbaantraject.Siska, jobcoach en loopbaancoach
De Mentale Fitstop heeft alles inzich om medewerkers zelf aan de slag te laten gaan met hun Welzijn. Maaike heeft wetenschap op een laagdrempelige en creatieve manier weten om te zetten naar een Zelftool met volop Aandacht voor medewerkers zelf. Het is valide, betrouwbaar en zeer bruikbaar, maar bovenal zeer volledig en gericht op motivatie. Ik zou dit zeker aanbevelen voor een opvolging of aanvulling bij een PMO of RI&E.
Judith, praktijk ondersteuner bedrijfsarts
Voor vrouwelijke dienstverlenende professionals;
In loondienst
In zzp-schap
Ondernemers
Die voelen dat het anders kan, die willen weten hoe zijzelf regie kunnen nemen over hun (werk) energie voor meer Rust, Ruimte, Plezier en Ontspanning in hun werkdag, hun leven.
Een Zelfonderzoek, zodat jij weet waar jij aandacht aan mag besteden
Een Persoonlijke terugkoppel rapportage
Een Masterclass in de Aandacht Academie door Maaike (arbeids- en organisatie deskundige /loopbaancoach) met verdiepende oefeningen
Een Persoonlijk Mentaal Fit Stappenplan om in te vullen voor jezelf
om jouw Persoonlijk Mentaal Fitplan te maken
Na betaling krijg jij een link waar jij je kan inschrijven voor het Mentaal Fitstop Zelfonderzoek
Vervolgens kun je aan de slag met de vragenlijst
Daarnaast krijg jij in je emailbox een uitnodiging voor de Aandacht Academie
Hier kun jij aan de slag met de Masterclass na het afronden van jouw Zelfonderzoek
Je vind daar extra modules met video's en opdrachten, zodat jij komt tot een haalbaar en fijn Persoonlijk Mentaal Fit Stappenplan
Je kan bij je werkgever vragen of zij de Mentale Fitstop willen vergoeden in het kader van duurzame inzetbaarheid & preventie. Vele werkgevers willen daar zeker aan mee werken.
De Mentale Fitstop is voor organisaties inzetbaar als
Opvolging van een Medewerker tevredenheidsonderzoek
Opvolging van een Risico inventarisatie en evaluatie (rie&e) op het gebied van Psycho Sociale Arbeidsbelasting
Als preventieve interventie voor uw dienstverlenende professionals
Als aandacht interventie voor uw dienstverlenende professionals
Als onderdeel van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
Als voorbereiding voor inzetbaarheid gesprekken en/of persoonlijke ontwikkeling
Ter voorkoming van onnodig langdurig ziekteverzuim
Dienstverlenende professionals zijn het grootste kapitaal van uw onderneming en de bouwstenen voor het succes van uw organisatie. Gezondheid is een belangrijk goed waar u als werkgever een groot belang bij hebt. Juist daarom is het zo belangrijk om zowel de mentale als fysieke gezondheid van uw werknemers te handhaven én te verbeteren. Hiermee kunt u uitval voorkomen, zodat u niet achteraf met onverwacht hoge kosten komt te zitten.
Wettelijke verplichting Artikel 3 van de Arbowet verplicht u als werkgever beleid te voeren dat PSA tegengaat. De wet maakt onderscheid tussen verschillende vormen van PSA:
werkdruk;
ongewenst gedrag en seksuele intimidatie;
agressie en geweld.
Werkstress, een gevolg van PSA, kost werkgevers geld, want het:
verhoogt het ziekteverzuim;
vermindert de productiviteit;
vermindert de kwaliteit van de dienstverlening.
Werkstress verhoogt de kans op ongevallen.
Werkstress is slecht voor de gezondheid van werknemers.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat medewerkers in dienstverlenende beroepen in branches als
zorg
onderwijs
dienstensector
zelfstandige professionals
de meeste kans op burn-outsymptonen hebben.
Hierbij is het aandeel in de doelgroep vrouwen het hoogste. Daarom richt Aandachttogo zich op deze doelgroep; vrouwelijke dienstverlenende professionals.
Wie emotioneel belastend werk doet, loopt bijna drie keer zoveel kans om uit te vallen.Andere factoren van belang: afwisseling, autonomie en ondersteuning van de leidinggevenden. Hoe minder die aanwezig zijn, hoe moeilijker het wordt. Structureel bereikbaar moeten zijn, heeft ook een negatieve impact. Maar de zwaarste implicatie heeft de werkdruk.
Een hoge werkdruk maakt dat je tot zes keer meer kans hebt om tegen de muur te lopen. Dat vertaalt zich duidelijk naar de meest precaire beroepsgroepen: bij de werknemers torenen onderwijs- en zorgfuncties boven de andere uit.